Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

MOKKAKANDE

MOKKAKANDE

Med brygning på en mokkakande vil man finde lidt af samme intensitet som vi kender fra espresso. Dog uden espressoens velkendte crema, der kommer når kaffen brygges under højt tryk. Kaffen vil også se mere grumset ud end almindelig velkendt espresso.

Mokkakanden kan dog stadig give en fyldig kop espresso, og den er derfor oplagt til brygning i hjemmet, hvis man ikke har en espressomaskine ved hånden. 

DOSERING: 15-20 g kaffe til 60-70 ml vand
FORMALINGSGRAD: fin (som til espresso)
GENNEMLØBSTID: ca. 1 minut

Sådan brygger du med Mokkakande:

  1. For at undgå at din mokkakande bliver for varm og skolder din kaffe, kan du med fordel varme vandet i en elkedel først.
  2. Vandet fyldes i kandens underdel op til sikkerhedsventilen.
  3. Fyld kaffe i kandens rist (skal ikke tampes som ved almindelig espresso) og skru mokkakanden sammen. Her kan den nederste del godt være blevet varm, hvis du har kogt vandet først. Så pas på.
  4. Sæt mokkakanden på et passende blus og tænd på højeste blus. Vandet vil nu (igen) bringes i kog og dampen vil ved hjælp af ventilen tilgå kaffen der derefter koges op i serveringskanden. 

Flere brygningsmetoder

02stempelkande

Når man brygger på stempelkande, får kaffen lov til at være i kontakt med vandet længere, og derfor får man et rigtig godt udtræk af kaffens aroma og smag. De fleste kaffer gør sig godt i stempelkande. En ulempe ved stempelkanden er det grove filter…

04espresso

Den rette formalingsgrad og bryggeudstyr (maskine) giver udslag når du laver espresso. Er kaffen for groft malet, render kaffen for hurtig igennem og bliver tynd. Er den modsat malet for fin, kan der frembringes…